Malaysian meatballs

Share
Embed
  • Published on May 13, 2019
  • Ketuk ketuk sheila rusly

Comments • 100

  • SHAHRUL FARIN
    SHAHRUL FARIN Month ago

    malaysian kofta

  • Nor Inani
    Nor Inani Month ago

    Peduli kan je sis dgn org yg dok kecam ckp aglio olio tu salah.. Dia ada sijil phd drpd gordon ramsey kot... Eleehhh.. Mcm la aglio olio org tu sedap sgt kan.. Tp sis sheila masak mmg nampak sedap n simple.. Sng nak igt bahan2n cara2 memasak.. Memasak itu seni.. Boleh pelbagaikan apa pun.. Sy sokong sis sheila.. Keluarkan menu2 yg menarik n simple masakan.. I ollss suka..

  • Wannorilyana Razak
    Wannorilyana Razak Month ago

    Kena ada sarikata masuk bhn apa

  • Amy Amylyia
    Amy Amylyia Month ago +1

    KaK SheiLa... it looks YummilicouS...
    Amy nk try buat....
    TaPi๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿค” Amy nk tanya,yg green paste tu apa yeA?...

    • Amy Amylyia
      Amy Amylyia Month ago +1

      @Liya Faust Tq yeA keraNa care to repLy .....ALHaMDuLiLLaHโš˜...
      BLh laa Amy buat maSaKaN nihh...
      Tq maNy2 skali lagiK yeA๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜....
      Diam taK diaM Dah maSok 6 haRi kaK SheiLa taK repLy kat Amy....ADuHaiiii....
      hihihiii....

    • Liya Faust
      Liya Faust Month ago +1

      Amy Amylyia pesto sauce

  • AnimeRayyan WhySontWeYT

    Dah try..sgt sedap.TQ Sis Sheila.. sayang Sis๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

  • Honey 110211
    Honey 110211 4 months ago

    Betul2 lain org lain caranya...ikut citarasa masing.yg penting kenyang.

  • Niza Niza
    Niza Niza 4 months ago

    Akak ni kn bila nengok sheila hidang mknan atas meja mesti nk menjerit, nk mkn nk mkn sbb terasa kesedapannya tu sampai kt umah akak๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚walaupn tgk video aje๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹

  • Jacquenn Roy
    Jacquenn Roy 4 months ago

    Suka tngok akak sheila n fmily . teruskan share resepi akak n tips memasak . โค from sarawak

  • Rose Shima
    Rose Shima 4 months ago

    Letak cheese dah tak Malaysian ..hmm

  • Nor hamdan Fakru
    Nor hamdan Fakru 5 months ago

    Memang lah sister aglio olio kamu duk letak segala extra bahan, mana tak kena cerca. italiano tengok pun geleng kepala jah. Kalau mengolah resipi itu, jgn claim aglio olio kerna basic aglio olio hanya saute kan garlic in semi hot olive oils shj tekniknya. With add up chili flakes. Not more than that.

  • acajudi100
    acajudi100 5 months ago +1

    Avoid deadly Maggi.
    Not enough ground meat.
    Thank you. โค๏ธ๐Ÿ’•๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ

  • Faizal Hisyam
    Faizal Hisyam 5 months ago

    Nak share sis sedapnya Tak pernah buat campur kacang APA ๐Ÿค” ENTAH lupa lepas TU buat meatballs TQ ๐Ÿ‘

  • Zwan Macho
    Zwan Macho 5 months ago

    Yg mcm tempoyak cili tu pess nye ke??? Bole tau x sis brand ape sis pkai??

  • Megat Mohd Faizul Abdul Rahman

    Wow mcm nk try jer resipi sis sheila rusly ni... Onz....

  • princess isme
    princess isme 5 months ago

    Sedapnyaaa

  • Nana Zeoluss
    Nana Zeoluss 5 months ago

    Sis, pes yg hijau tu boleh dpt kat mana yee

  • Nur Adilah Md Ibrahim
    Nur Adilah Md Ibrahim 5 months ago

    Sis nak tanya paste ijau tuh cili ke? Macam nak try

  • arita baharun
    arita baharun 6 months ago

    terbaek sis..i like

  • Han byul,The twinklers
    Han byul,The twinklers 6 months ago

    Masa mintak sign tangan sis shelia rusly kecut2 nmpak sangat2 mak mak!! Lagi satu kuku kak sis sheila rusly bergeratu kan..kuku dia macam kena gatal air2 org2 tua cakap la..Letak ubat sis guna sudu ok..Jangan pakai tangan ok..Sis punya tangan bergeratuan gatal air tu g cheks ya sis sheila..potong kuku yg etam2 tepi2 tu..KEsian sis sheila..xpa nanti pakai gloves or senduk and sudu kalau masak ok..kotorr..

  • shazmeka Didi
    shazmeka Didi 6 months ago +1

    nk tanye..meat ball tu..kalau dh siap2 kite bulatkan...buat byak2 simpan kat tempat sejuk beku utk di frozen boleh kan? tq

  • mrssyiem
    mrssyiem 6 months ago

    Btul kata sheila rusly.. Stiap org memasak x sme.. N noone adlh betul... Exmple: msak gulai lemak pn ada berbgai cre berbeza.. Atau msak rendang pn sumer org x sme... Kita ikut citarasa msg2.. Suka pedas, suka masam, suka letak sayur apa.. Depend.. Yg pnting sdap ....

  • cik siti
    cik siti 6 months ago

    Apa benda eh yg warna hijau tu

  • Dertiramisu Nivek
    Dertiramisu Nivek 6 months ago

    eyhh.bukan sis bisu ke...hehe

  • Rayn Amri
    Rayn Amri 6 months ago

    Meatball nampak macam cekodok pisang

  • Ming Kalli
    Ming Kalli 6 months ago

    Recipe ini akan jadikan meatball nya keras, tidak lembut. Meatball recipe must include breadcrumbs.

    • azimah azmi
      azimah azmi 4 months ago

      komen sambil tutup mata ke??

    • high high sky
      high high sky 6 months ago +1

      abis tu serbuk kuning tu apa???org negatif lebih cepat nak kondem org dpd ambik masa nak perhati betul2.

    • Rozita Ellis
      Rozita Ellis 6 months ago

      Ming Kalli kan dia letak breadcrumbs. Warna kuninh tu . Tengok betul2

  • Baseera Highlucas
    Baseera Highlucas 6 months ago +1

    Apa yang sis masukan tadi..sebelum cendawan..

  • MS Suzilawatie
    MS Suzilawatie 6 months ago

    Sis buat apa ni

  • Noor Amalia Talib
    Noor Amalia Talib 6 months ago +1

    Makin meningkat usia makin cantik sangat..kulit cantik body cantik..petua apa ye

    • Intan Darwisy
      Intan Darwisy 6 days ago

      Petua dia kena ada duit..nk facial muka..spa lg..kita xdan smua tu...

  • Cik Kiah
    Cik Kiah 6 months ago

    Alahai tertengok vid sis masa time2 ni lak dah hahaha parahยฒ

  • AIMAN HAKIMI BLINK
    AIMAN HAKIMI BLINK 6 months ago +1

    record jauh sikit pls. juling mata tengok ๐Ÿ˜‚

  • itravel icookieat
    itravel icookieat 6 months ago

    terima kasih sis share resepi.. nanti nak try buat la... nampak seperti meatball yang sangat sedap

    • ummu ha
      ummu ha 6 months ago

      Sis..Sy mmg minat dgn sis dr sis jd pelakon dulu,smpailah ke tukang masak skrg..mmg terbaek..mg Allah merahmati hidup sis n family..

  • nn z
    nn z 6 months ago +1

    rasanya klu rebus dulu pun boleh kan? rebus half cooked dulu, so masa nak goreng tak pyh goreng lama sgt

  • mohd iszuwan 78
    mohd iszuwan 78 6 months ago

    pasta and meatball rupanye

  • anai-anai berderai
    anai-anai berderai 6 months ago

    Best...best...bole try....

  • butter cookies
    butter cookies 6 months ago +3

    betul tu sis, cth ada org masak sup didihkan air terjunkan semua bahan, ada org prefer tumis dlu bhn2nya...ikut selera masing2 ๐Ÿ‘๐Ÿป

  • Farah Husna Farah Husna
    Farah Husna Farah Husna 6 months ago +1

    spaghetti >this one out of mainstream ๐Ÿ’•.. klu x bolognese, carbonara, olio aoglio je๐Ÿ˜‚

  • Harzard Zard
    Harzard Zard 6 months ago

    Sedapnya๐Ÿ˜๐Ÿ˜

  • sarah suhaizim
    sarah suhaizim 6 months ago +1

    Love itโค๏ธโค๏ธ

  • Eyla Dila
    Eyla Dila 6 months ago

    Kak sheila rusly bagi la tahu bahan2 ye apa lepas ni senang nak cube cri brng2 nya nak buat ๐Ÿ˜š

    • nn z
      nn z 6 months ago

      kan dah tunjuk bahannya masa awal video

  • meey chippies
    meey chippies 6 months ago

    Pn Sheila...ada tak resepi sotong cumi?

  • Kenangan 201008
    Kenangan 201008 6 months ago +1

    Lain lidah lain cita rasanya..betul tuโฃ

  • Faez Nusantara
    Faez Nusantara 6 months ago

    Sis

  • Boy hujung
    Boy hujung 6 months ago +2

    Agak2 ade xorg nak hadiahkan aku set TEFAL niyh??? Bekenan naw....nk beli xmampu...

  • Asrul Nazmie
    Asrul Nazmie 6 months ago

    Sis. Lepas sis letak bawang putih. Sis letak cheese ap?

  • Winds007 Winds007
    Winds007 Winds007 6 months ago

    Mcmnla sis rajin msk boleh kurus yer... ambik bau je ker...๐ŸŽ‰

  • Ct Aisya
    Ct Aisya 6 months ago +1

    sis. mcm mna nk buat pesto tu?

  • Saimah Sulaiman
    Saimah Sulaiman 6 months ago +3

    Assalamualaikum sis.. Pesto to home made ke store bought... Kalu beli bole bg tau brand apa. Tqvm

  • EFAN
    EFAN 6 months ago +9

    huis..ini kalau tambah daun bawang,tambah kentang..terus jadi begedil daging..hehehe..SIS.nak tanya..meatball tu kalau terus letak dalam air fryer ok ke

  • Melissa R
    Melissa R 6 months ago

    Xpedas ker kak taruh byk serbuk kari? Saya xbleh makan pedas2๐Ÿ˜ซ tapi nampak sedap meatballs tu kan

  • Ginger Teddy
    Ginger Teddy 6 months ago +1

    How to make pesto?

    • Ming Kalli
      Ming Kalli 6 months ago +1

      Ginger Teddy Senang! Italian basil, pine nuts, pecorino cheese, olive oil, and blend saperti sambal.

  • Noorbee Shahul Hameed
    Noorbee Shahul Hameed 6 months ago +1

    Bagi.ramuan.dia

  • Ginger Teddy
    Ginger Teddy 6 months ago

    Wonderful. ๐ŸŒท Tefal in Malaysia is expensive.

  • Siti Salwa
    Siti Salwa 6 months ago

    Bru ingt nk buat spageti ptg ni.tq sis share rspi .

  • jelita ms
    jelita ms 6 months ago

    love U Sis SR

  • Syas Sya
    Syas Sya 6 months ago +4

    Menu2 sis sheila ni sume nmpk sedap..

  • Amar Sempoi87
    Amar Sempoi87 6 months ago +9

    Selamat hari ibu sis..tq so much always share resepi ๐Ÿ˜„๐Ÿ‘๐Ÿ‘

  • R R
    R R 6 months ago +2

    Yummy licious! Sis what' s that light greenish paste u put in? Anyway..Thanks for sharing sis Sheila... ๐Ÿ’š๐Ÿ’š๐Ÿ’š

  • harum sakura
    harum sakura 6 months ago +1

    Lapaaaaaqqq

  • iqbaal mubeen
    iqbaal mubeen 6 months ago

    Mika leh ganti sis...

  • cikmatisa cikmaimun
    cikmatisa cikmaimun 6 months ago +1

    Sedapnya....