Malaysian meatballs

Share
Embed
  • Published on May 13, 2019
  • Ketuk ketuk sheila rusly

Comments • 91

  • Niza Niza
    Niza Niza 7 days ago

    Akak ni kn bila nengok sheila hidang mknan atas meja mesti nk menjerit, nk mkn nk mkn sbb terasa kesedapannya tu sampai kt umah akak😂😂😂walaupn tgk video aje😋😋

  • Jacquenn Roy
    Jacquenn Roy 25 days ago

    Suka tngok akak sheila n fmily . teruskan share resepi akak n tips memasak . ❤ from sarawak

  • Rose Shima
    Rose Shima 26 days ago

    Letak cheese dah tak Malaysian ..hmm

  • Nor hamdan Fakru
    Nor hamdan Fakru 28 days ago

    Memang lah sister aglio olio kamu duk letak segala extra bahan, mana tak kena cerca. italiano tengok pun geleng kepala jah. Kalau mengolah resipi itu, jgn claim aglio olio kerna basic aglio olio hanya saute kan garlic in semi hot olive oils shj tekniknya. With add up chili flakes. Not more than that.

  • acajudi100
    acajudi100 Month ago +1

    Avoid deadly Maggi.
    Not enough ground meat.
    Thank you. ❤️💕🇺🇸

  • Faizal Hisyam
    Faizal Hisyam Month ago

    Nak share sis sedapnya Tak pernah buat campur kacang APA 🤔 ENTAH lupa lepas TU buat meatballs TQ 👍

  • Zwan Macho
    Zwan Macho Month ago

    Yg mcm tempoyak cili tu pess nye ke??? Bole tau x sis brand ape sis pkai??

  • Megat Mohd Faizul Abdul Rahman

    Wow mcm nk try jer resipi sis sheila rusly ni... Onz....

  • princess isme
    princess isme Month ago

    Sedapnyaaa

  • Nana Zeoluss
    Nana Zeoluss Month ago

    Sis, pes yg hijau tu boleh dpt kat mana yee

  • Nur Adilah Md Ibrahim

    Sis nak tanya paste ijau tuh cili ke? Macam nak try

  • arita baharun
    arita baharun 2 months ago

    terbaek sis..i like

  • Pepatung fLy
    Pepatung fLy 2 months ago

    Masa mintak sign tangan sis shelia rusly kecut2 nmpak sangat2 mak mak!! Lagi satu kuku kak sis sheila rusly bergeratu kan..kuku dia macam kena gatal air2 org2 tua cakap la..Letak ubat sis guna sudu ok..Jangan pakai tangan ok..Sis punya tangan bergeratuan gatal air tu g cheks ya sis sheila..potong kuku yg etam2 tepi2 tu..KEsian sis sheila..xpa nanti pakai gloves or senduk and sudu kalau masak ok..kotorr..

  • shazmeka Didi
    shazmeka Didi 2 months ago +1

    nk tanye..meat ball tu..kalau dh siap2 kite bulatkan...buat byak2 simpan kat tempat sejuk beku utk di frozen boleh kan? tq

  • mrssyiem
    mrssyiem 2 months ago

    Btul kata sheila rusly.. Stiap org memasak x sme.. N noone adlh betul... Exmple: msak gulai lemak pn ada berbgai cre berbeza.. Atau msak rendang pn sumer org x sme... Kita ikut citarasa msg2.. Suka pedas, suka masam, suka letak sayur apa.. Depend.. Yg pnting sdap ....

  • cik siti
    cik siti 2 months ago

    Apa benda eh yg warna hijau tu

  • Dertiramisu Nivek
    Dertiramisu Nivek 2 months ago

    eyhh.bukan sis bisu ke...hehe

  • Rayn Amri
    Rayn Amri 2 months ago

    Meatball nampak macam cekodok pisang

  • Ming Kalli
    Ming Kalli 2 months ago

    Recipe ini akan jadikan meatball nya keras, tidak lembut. Meatball recipe must include breadcrumbs.

    • azimah azmi
      azimah azmi 5 days ago

      komen sambil tutup mata ke??

    • high high sky
      high high sky 2 months ago +1

      abis tu serbuk kuning tu apa???org negatif lebih cepat nak kondem org dpd ambik masa nak perhati betul2.

    • Rozita Ellis
      Rozita Ellis 2 months ago

      Ming Kalli kan dia letak breadcrumbs. Warna kuninh tu . Tengok betul2

  • Baseera Highlucas
    Baseera Highlucas 2 months ago +1

    Apa yang sis masukan tadi..sebelum cendawan..

  • MS Suzilawatie
    MS Suzilawatie 2 months ago

    Sis buat apa ni

  • Noor Amalia Talib
    Noor Amalia Talib 2 months ago +1

    Makin meningkat usia makin cantik sangat..kulit cantik body cantik..petua apa ye

  • Cik Kiah
    Cik Kiah 2 months ago

    Alahai tertengok vid sis masa time2 ni lak dah hahaha parah²

  • BLINK YGSTAN
    BLINK YGSTAN 2 months ago +1

    record jauh sikit pls. juling mata tengok 😂

  • itravel icookieat
    itravel icookieat 2 months ago

    terima kasih sis share resepi.. nanti nak try buat la... nampak seperti meatball yang sangat sedap

    • ummu ha
      ummu ha 2 months ago

      Sis..Sy mmg minat dgn sis dr sis jd pelakon dulu,smpailah ke tukang masak skrg..mmg terbaek..mg Allah merahmati hidup sis n family..

  • nn z
    nn z 2 months ago +1

    rasanya klu rebus dulu pun boleh kan? rebus half cooked dulu, so masa nak goreng tak pyh goreng lama sgt

  • mohd joko
    mohd joko 2 months ago

    pasta and meatball rupanye

  • anai-anai berderai
    anai-anai berderai 2 months ago

    Best...best...bole try....

  • butter cookies
    butter cookies 2 months ago +1

    betul tu sis, cth ada org masak sup didihkan air terjunkan semua bahan, ada org prefer tumis dlu bhn2nya...ikut selera masing2 👍🏻

  • Farah Husna Farah Husna
    Farah Husna Farah Husna 2 months ago +1

    spaghetti >this one out of mainstream 💕.. klu x bolognese, carbonara, olio aoglio je😂

  • Harzard Zard
    Harzard Zard 2 months ago

    Sedapnya😍😍

  • sarah suhaizim
    sarah suhaizim 2 months ago

    Love it❤️❤️

  • Eyla Dila
    Eyla Dila 2 months ago

    Kak sheila rusly bagi la tahu bahan2 ye apa lepas ni senang nak cube cri brng2 nya nak buat 😚

    • nn z
      nn z 2 months ago

      kan dah tunjuk bahannya masa awal video

  • meey chippies
    meey chippies 2 months ago

    Pn Sheila...ada tak resepi sotong cumi?

  • Kenangan 201008
    Kenangan 201008 2 months ago +1

    Lain lidah lain cita rasanya..betul tu❣

  • Faez Nusantara
    Faez Nusantara 2 months ago

    Sis

  • Boy hujung
    Boy hujung 2 months ago +2

    Agak2 ade xorg nak hadiahkan aku set TEFAL niyh??? Bekenan naw....nk beli xmampu...

  • Asrul Nazmie
    Asrul Nazmie 2 months ago

    Sis. Lepas sis letak bawang putih. Sis letak cheese ap?

  • Winds007 Winds007
    Winds007 Winds007 2 months ago

    Mcmnla sis rajin msk boleh kurus yer... ambik bau je ker...🎉

  • Ct Aisya
    Ct Aisya 2 months ago +1

    sis. mcm mna nk buat pesto tu?

  • Saimah Sulaiman
    Saimah Sulaiman 2 months ago +2

    Assalamualaikum sis.. Pesto to home made ke store bought... Kalu beli bole bg tau brand apa. Tqvm

  • EFAN
    EFAN 2 months ago +9

    huis..ini kalau tambah daun bawang,tambah kentang..terus jadi begedil daging..hehehe..SIS.nak tanya..meatball tu kalau terus letak dalam air fryer ok ke

  • Melissa R
    Melissa R 2 months ago

    Xpedas ker kak taruh byk serbuk kari? Saya xbleh makan pedas2😫 tapi nampak sedap meatballs tu kan

  • Ginger Teddy
    Ginger Teddy 2 months ago +1

    How to make pesto?

    • Ming Kalli
      Ming Kalli 2 months ago +1

      Ginger Teddy Senang! Italian basil, pine nuts, pecorino cheese, olive oil, and blend saperti sambal.

  • Noorbee Shahul Hameed
    Noorbee Shahul Hameed 2 months ago +1

    Bagi.ramuan.dia

  • Ginger Teddy
    Ginger Teddy 2 months ago

    Wonderful. 🌷 Tefal in Malaysia is expensive.

  • Siti Salwa
    Siti Salwa 2 months ago

    Bru ingt nk buat spageti ptg ni.tq sis share rspi .

  • jelita ms
    jelita ms 2 months ago

    love U Sis SR

  • Syas Sya
    Syas Sya 2 months ago +4

    Menu2 sis sheila ni sume nmpk sedap..

  • Amar Sempoi87
    Amar Sempoi87 2 months ago +9

    Selamat hari ibu sis..tq so much always share resepi 😄👍👏

  • R R
    R R 2 months ago +2

    Yummy licious! Sis what' s that light greenish paste u put in? Anyway..Thanks for sharing sis Sheila... 💚💚💚

  • harum sakura
    harum sakura 2 months ago +1

    Lapaaaaaqqq

  • iqbaal mubeen
    iqbaal mubeen 2 months ago

    Mika leh ganti sis...

  • cikmatisa cikmaimun
    cikmatisa cikmaimun 2 months ago +1

    Sedapnya....

  • nur fatin razali
    nur fatin razali 2 months ago +1

    Terliur 😌😌😌😌😌

  • Puteri Lynn
    Puteri Lynn 2 months ago +1

    Marvellous Sis ❤️

  • nurul ain
    nurul ain 2 months ago +6

    Tq sis ajar resepi.nnt nak buatlaa.semoga Allah beri sis kesihatan yg baik

  • siti maisarah
    siti maisarah 2 months ago +1

    kenapa record dekat sangat sis!!!!

    • wan nasrun
      wan nasrun 2 months ago

      Nk bg org nmpak n mudah faham la sis ape bahan2 tu.. Aishhhhhhhh...ishh ishh

  • Kartun Seramedi
    Kartun Seramedi 2 months ago +7

    Npk sgt menyelerakan, bole la try ptg ni. 🤤👍

  • Nazira 1990
    Nazira 1990 2 months ago

    Yang hijau tu ap eh yg dlm kuali tu

  • FCA 2024 Amway Diamond
    FCA 2024 Amway Diamond 2 months ago

    Nak try laa.. thanks kak

  • obex rob
    obex rob 2 months ago +2

    Mengngiyurrrr kannnn... leleh tgok... tp yg pes hijau tu ape bhan ape.. xbrape dengar sis ckp ape..

  • Shuhada Shuhada
    Shuhada Shuhada 2 months ago +2

    Terbaik sis thank share mesti cuba belum terlambat mengucapkan selamat hari ibu👵👍

  • Nursyahirah Izzati
    Nursyahirah Izzati 2 months ago +3

    Meatball lover here 😍😍😍

  • Sheena Jammy
    Sheena Jammy 2 months ago +30

    Suka dengan akak sheila rusly 😭 . Suka tengok family akak sheila rusly , happy je family dia 💕 . Akak sheila , i love you 😘 . Makin cantik akak sheila , minat sesangat dengan akak sheila ❤️ .

  • AzUrA AkMaL
    AzUrA AkMaL 2 months ago +12

    betul tu sis, lain org lain citarasa dan caranya..nnti bole try utk dijadikn juadah brbuka puasa..

  • Amir Amir
    Amir Amir 2 months ago

    Bgi aq namabahan2 tu bleh dop

  • UNIQUE CHOICE
    UNIQUE CHOICE 2 months ago +1

    Whoever is reading this your're amazing and you will become successful keep grinding ! ❤️
    BTW i am a small youtuber any support would be appreciated♥️💕

  • Nonoi Zulkifli_
    Nonoi Zulkifli_ 2 months ago +1

    yeayy boleh try buat ni sis 😘

  • myraa xö
    myraa xö 2 months ago +1

    firstlike, firstcomment!